titi zaadnoordijk

performer
Titi is brutaal en ingetogen, grappig en ontroerend en altijd energiek. Bij Titi is inhoud onderhoudend en mag er gelachen worden om serieuze poŽzie.
Titi brengt haar gedichten uit het hoofd en zij leeft zich in elk gedicht opnieuw in: alle emoties en heel Titi's interpretatie krijg je bij de poŽzie kado. Zo wordt een rondje poŽzie een waar feest. Kijk op youtube voor een voorproefje.

Titi draagt voor in Mainz op de Buchmesse

Bij de presentatie van Titi's eerste bundel ik ben van heel de wereld, die bij Perdu verscheen in 1989 gelijktijdig met het debuut van K.Michel, 'Tingeling',  las  zij een aantal gedichten voor. Nadien werd zij vaker gevraagd om voor te dragen uit haar werk en zij deed het met verve. Titi stelde per optreden een blok gedichten samen waarbij zij door de volgorde van de gedichten een extra betekenislaag toevoegt.
Tijdens De Haagse Zomer 1992 deed Titi mee aan 'Dichters op de tocht', waarbij een aantal dichters op lokatie voordroeg aan het publiek dat een wandeling maakte van lokatie tot lokatie. Deze optredens waren van grote invloed op Titi's verdere carriere als performer omdat zij, onder regie van Wim Kannekens, voor het eerst een complete reeks gedichten volledig uit het hoofd voordroeg. Dit uit-het-hoofd-voordragen kwam de inleving ten goede.
Omdat zij gevraagd werd voor langere optredens heeft Titi een poŽzieshow van een half uur gemaakt, de Bea-Braad-Show, over motoren, alcohol en  liefde.

Titi draagt voor met de hond in PoŽziecaravan

Haar tweede poŽzieshow was de verlangen is een broertje dood show, over een vrouw en liefde (met vleugels en een wolvekop). Voor deze voorstelling is zij, een logische stap in haar ontwikkeling, voor het eerst geregisseerd; door Peggy Olislaegers.
En na deze voorstellingen met minieme attributen pakte Titi in 2005 groots uit in Klein Karbonkel en het Feestbeest met een decor van 8 monumentale beestfiguren.
Een nieuwe uitdaging vond Titi in het ontwikkelen van een festivalact, PoŽziecaravan, ze toerde 10 jaar met dit minitheater op wielen, van 2007 tot 2017. 
In 2010 bedacht Titi haar Gedichtenfluisteract, een kleine act waarbij het publiek mag zitten op een bijzondere schapenstoel terwijl Titi een liefdesgedicht in het oor  fluistert.
 

Titi Zaadnoordijk verzorgt toepasselijke optredens bij elk gewenst onderwerp, zoals zeemeerminnen en jubileren.
Voor speeldata zie agenda, om Titi in te huren zie contact.