home
titi
biografie 
19-12-1960 geboren te Alkmaar
1967 - 1979 lagere en middelbare schooljaren in Zeeland
1979 - 1982 biologiestudie te Utrecht
1982 - 1986 kunstacademie te Utrecht
1986 start van de professionele loopbaan
1999 verhuizing naar Scherpenzeel, Friesland
Titi op 4 jarige leeftijd

Titi Zaadnoordijk is geboren in Alkmaar in 1960. Haar broer was toen al bijna 2 jaar. Later hebben ze er een zusje bij gekregen.Vader, moeder en de kinderen Zaadnoordijk zijn naar Vlissingen verhuisd vanwege papa’s werk.In Zeeland heeft Titi niet echt haar draai kunnen vinden. Dus gelukkig, toen ze 18 was, is ze naar Utrecht verhuisd om biologie te gaan studeren. Een paar jaar later durfde ze eindelijk naar de kunstacademie te gaan en daar heeft Titi zichzelf gevonden: Ze is beeldend kunstenaar geworden en later ook nog dichter en als klap op de vuurpijl ook nog performer.

Toen ze van de kunstacademie af kwam is Titi naar de Gansstraat verhuisd. En daar, op nummer 133, heeft ze ruim 12 jaar gewoond. Haar huis was van onder tot boven vol met haar werk. Van drukpersen in de woonkamer tot materiaalopslag in de slaapkamer. Het kantoor en de lijstenmakerij waren in de keuken. En de gehele eerste verdieping was het eigenlijke atelier.

Titi heeft met volle teugen genoten van het stadsleven, maar, zoals dat kan gaan, een mens groeit en ze kreeg behoefte aan meer ruimte. En ruimte heeft Zaadnoordijk gevonden in Scherpenzeel op het Friese platteland: een huis, groot genoeg, met een prachtig atelier uitkijkend over de weilanden en de achtertuin grenzend aan een natuurgebied.
kastje buiten aan het atelier op de gansstraat in utrecht
atelier in scherpenzeel
Dus na twintig jaar stadse drukte is Titi in juli 1999 verhuisd naar Scherpenzeel. En daar heeft Titi kinderen gekregen en gaat het werk gewoon door. Hertjes lopen in de achtertuin en Titi gebruikt ze dankbaar als model. Ook haar kinderen verschijnen in haar werk. En zelfs de weidse horizonnen zijn terug te vinden.
                                           papieren bootje uit de optocht naar het open atelier

In 2014/2015 liet Titi een expositieruimte bouwen voor haar atelier en sindsdien toont ze haar werk in themaexposities terwijl ze achterin aan het werk is in het ateliergedeelte.

Titi's kinderen zijn elders gaan wonen maar de hond is gebleven.
Fantasiehonden waren al vaak te zien in haar werk en in opdracht tekende ze verschillende hondeportretten.  Nu tekent Titi voor het eerst in haar vrije werk een hond  'naar de natuur'.  

In 2021 gaat Titi twee maanden op werkreis naar IJsland. Dat is voor het eerst dat ze zich zo lang ongestoord kan wijden aan haar werk, aan het creatieve deel, het schepppen. En dat bevalt heel goed.