home
titi zaadnoordijk
beeldend kunstenaar
Al op de kleuterschool wilde Titi niets liever dan schilderen.
Later, toen ze er achter kwam dat kunst bestond, dacht ze dat kunst niet voor haar was (omdat zij niet zo was).Maar ze kon haar droom niet vergeten. Zodat ze er gelukkig eindelijk achter kwam dat zij ervoor geboren was, voor de kunst (of andersom).

een citaat:
Mijn werk moet zo zijn omdat ik zo ben.......
....Ik werk figuratief omdat mijn leven gevuld is met deze uiterlijkheden;
het zijn de vormen die ik zie waar ik betekenis aan kan hechten; het zijn de vormen die ik zie die ik wil en kan manipuleren.

Titi rolt een linoplaat, een zelfportret, in met inkt
lino van een paardje op een vuurwerkpappiertje
Titi Zaadnoordijk werkt altijd figuratief. Haar beeldtaal is helder en van een schijnbare eenvoud. Ze vindt haar onderwerpen dicht bij zichzelf. Veel mensen. Maar in het verleden maakte Titi bijvoorbeeld ook off-the-road motoren, boten en zeemeerminnen.
De mensfiguren werden in het begin nogal eens geflankeerd door enge beesten, in de loop der tijd zijn die vervangen door vriendelijker creaturen. Er is meer zachtheid in het werk verschenen en steeds meer kleur.

Sinds Titi's verhuizing van de stad Utrecht naar het Friese platteland is er meer ruimte in haar werk gekomen. Een subtiele lijn weerspiegelt een horizon. Titi tekent de naast het huis grazende schapen net als de reen die zich vertonen en baby's: Veel tekeningen van slapende baby's al of niet onder vrolijk gekleurde dekentjes. En na de baby's begonnen de peuters en kleuters te verschijnen in haar werk.

In 2003 zagen Titi's eerste bronzen vogeltjes het levenslicht. Er volgden groot formaat kleurpotloodtekeningen en opgenaaide toevoegingen
Door de aanschaf van een nog grotere pers in 2009 breidde Titi haar oeuvre uit met zeer groot formaat lino's.

In 2011 maakte Titi een serie van 3 grote lino's: ze noemde ze Dolhuis, en met ditzelfde thema startte ze een expositieserie. "Als kunstenaar is Titi een toegewijd verzorgster van de bewoners van 'het groot spinhuis', van haar dolenden." Lees hier wat Joseph J. Visser, beeldend kunstenaar en componist, nog meer schreef over Titi's Dolhuis.

baby in rose slaapjurk, tekening
In 2018 was de eerste keer dat zij haar tentoonstelling met de titel Visvrouwen en Kabeljauw liet zien. Sindsdien werkt ze door aan dit thema met veel klederdracht, vis maar ook ondergoed en houten vrouwen.
Lees hier de persberichten van haar atelierexposities in 2018 en 2019.