home
titi

Ja! Je bestaat! 13 jul - 4 aug atelierexpositie

‘Ja! Je bestaat!’ een expositie van 13 juli t/m 4 aug

‘Vreugde is ook een soort liefde’, Titi’s onlangs verschenen dichtbundel, had geen recensies gehad. Een collega was overleden, daardoor vroeg ze zich af hoe dat met haar kasten vol werk moest gaan als ze er niet meer was. En in de krant had ze gelezen dat je aan een goed kunstwerk kan zien dat het gemaakt is uit innerlijke noodzaak. 

Dus toen ze haar atelier inging om een nieuw project te beginnen, wat altijd al een moeilijk en intensief proces is, dacht ze bij alles wat ze deed, bij elke tekening, ‘is zij gemaakt uit innerlijke noodzaak?’. Titi zou niet sterven als ze haar niet had gemaakt, Titi zou niet gek worden van verdriet.
Mismoedig ging ze dan maar aan de slag in de moestuin.

Het heeft even geduurd voor ze het licht zag. Ze was verdwaald maar ze kwam terug.
En nu is Titi gewoon weer lekker bezig in het atelier. Met maken. Dat is een voorrecht.
Met plezier, met hart en ziel, met aandacht.

Meisje met groene strikken Meisje met groene strikken, OI-inkt op karton met een houten jurk: een overgebleven balkje uit Titi's huis, met oud groen en nieuw geel. De strikjes zijn gemaakt van antiek matrastijk uit een vergane boerderij in de Weerribben.

Blij kondigt Titi haar komende expositie aan in eigen atelier en expositieruimte, de titel van de tentoonstelling is ‘Ja! Je bestaat!’ omdat er ruimte genoeg is voor iedereen, en wie bestaat mag er zijn:
 
Ja! Je bestaat! 13 juli - 4 aug, za-zo 11-17u en op afspraak.

ja je bestaat door titi zaadnoordijk ja je bestaat door titi zaadnoordijk ja je bestaat door titi zaadnoordijk

Titi is bijna klaar met inrichten.
Haar kleine ballerina, naar Degas, is eindelijk verhuisd van achter in het atelier naar voor in de expositieruimte, ze staat naast een ook pas na jaren voltooide vogel. En het werk ‘heel de wereld’, een kind met uitgestrekte armen met op de achtergrond een zwerm figuren, is eindelijk af, dit is een werk uitgesneden in een oud tafelblad.
Drie nieuwe grote lino’s hangen aan de muur.
Er is een grote wand vol met getekende portretten, in alle formaten, uit Titi's hele kunstenaarsleven, sommige nooit eerder getoond, anderen gewoon opnieuw.
En er is nog veel meer te zien, zoals meer portretten, kartonnen figuren, kunstenaarsboeken, oa het nieuwe, ‘ik verzin je’, en de winkel met kaarten, posters en dichtbundels is open.

De affiche voor 'Ja! Je bestaat! een lino (A3) die Titi drukte in eigen atelier:

Affiche Ja! Je bestaat! expositie Titi Zaadnoordijk