home
titi

persbericht                                                                                                                                                              Titi zelf opent haar expositieruimte, een droom werd werkelijkheid!           terug naar agenda


Titi's inwijdingsexpositie van haar nieuwgebouwde expositieruimte, met o.a. humoristische houten vogels, indringende portretten en laconiek de wereld inkijkende dieren, wordt officieel en feestelijk geopend tijdens de weekenden van 20/21 en 27/28 juni.

En Titi pakt groots uit.

Buiten wapperen enkele van haar papieren installaties in de wind en binnen staan haar houten honden en vogels en hangen de wanden vol met kleurige indrukwekkende lino's en tekeningen. Als je denkt alles gezien te hebben blijken ook  in de ladekasten schatten te vinden te zijn, in de ene lade een keur aan olijke getekende zeemeerminnen, in de volgende gevoelige kinderportretjes, poŽtische wrochtsels van een twintigjarige met levensvragen liggen in de derde, en ga zo maar door. Her en der verspreid in de ruimte staan nog wonderlijk modern aandoende boertjes en boerinnetjes met lijfjes van antiek blauwwit aardewerk en pronte bronzen vogeltjes naast een soort van menselijke muizen.

 Vooraan, in het nieuwe expositiegedeelte, is er overzicht, het werk is kant en klaar en ingelijst voor de klanten. Naar achteren in de ruimte neemt de chaos toe: in het oorspronkelijke atelier hangen papiertjes met hersenspinsels, ideeŽn, schelpen, maar ook krantenfoto's, familiekiekjes of afbeeldingen van kunstwerken van andere kunstenaars: Werk dat net af is of nog in uitvoering naast voorzichtige aanzetten tot en inspiratiebronnen. Een landkaart van de Rottige Meente ligt naast een folder met door Titi gemaakte illustraties. Uit been gesneden visjes hebben hun voorlopige plek gevonden naast vissen met lijven van gevlochten wilgentenen, een nieuw project waar Titi aan werkt.

 Heerlijk vertrouwd voelt het werk van Titi, haar hand is in elk kunstwerk te herkennen en toch is er een duidelijke lijn en ontwikkeling te zien, van stekelig naar zacht en rond, de onzekere jonge vrouw, die wist wat ze wilde, werd een vileine begripvolle dame op kaplaarzen, nog altijd zelfonderzoekend en eerlijk.
Titi Zaadnoordijk is volstrekt authentiek en zo is ook haar werk: Zelfbewust en zonder pretenties; Veel uitdrukking met weinig middelen; Prangende vragen, prominent afgebeelde figuren en kwetsbaar makende toevoegingen en franjes.Vanaf het vroegste begin heeft Titi haar werkwereld en haar individueel bestaan zo dicht mogelijk bij elkaar gehouden, een artistiek egocentrisme, dat ze zelf benadert met een snelle afwisseling van elke emotie tussen wanhoop en goedlachse humor.

 Sinds 1999 woont en werkt Titi in Scherpenzeel aan de rand van de Rottige Meente, haar riante atelier is de afgelopen maanden uitgebreid met een fraaie expositieruimte. Iedereen is van harte welkom om de openingsexpositie met heel veel werk van Titi te bezoeken van 20 t/m 27 juni, za en zo van 11-17u., gratis toegang.

De officiŽle openingsceremonie met voordracht door Titi is op zaterdagmiddag 20 juni om 15u.

De expositie en het atelier zijn daarna altijd te bezoeken op afspraak. Het adres is Voetpad 69, 8483jr Scherpenzeel (Fr). Voor meer informatie zie www.titi.nl.

terug naar agenda