home
titi

persbericht                                                                                                                                                              


Tatoeages en geborduurde konijnen bij Titi Zaadnoordijk in Scherpenzeel.


Op 16/17 en 23/24 mei exposeert Titi Zaadnoordijk in eigen atelier. Titiís werkplaats ondergaat in mei een metamorfose, en wordt omgevormd tot een bijzondere expositieruimte ingericht met heel veel keuze uit Titiís nieuwste werk.

Dit jaar exposeert Titi indringende kinderportretten op groot formaat. De kinderen zijn getekend in enkele stevige zwarte wascolijnen, meer heeft Titi niet nodig om een karakter te schetsen. De geborduurde konijnen die als een schim naast de kinderen staan geven de tekeningen een extra lading. Titiís witte borduurwerk als symbool voor de onstoffelijke wereld komt terug in enkele kleinere tekeningen zoals een melancholieke engel uit een serie tatoeagetekeningen.
Grappig en tegelijk doorleefd zijn Titiís beschilderde houten beesten zoals de recente ezeltjes. Hiervoor gebruikt Titi hout met een geschiedenis. Bijzondere onderdelen van ter ziele gegane tafeltjes blaast Titi nieuw leven in door ze te combineren met de bijbehorende uitgezaagde lichaamsdelen waardoor een nieuw wezen ontstaat zonder de eerdere functie te verdoezelen.
In haar linoís zet Titi haar figuren met beide voeten op de grond. In krachtige lijnen en heldere kleuren tonen de figuren zich zonder pretenties. Zoals de meeuw die op het punt staat een zilveren vis te verorberen terwijl in de diepte een walvis voorbijzwemt. Of kijk naar Titiís nieuwe serie portretten in liggend formaat waarin de figuren hun handen voor zich op tafel hebben gelegd en de wereld in blikken.
Anne met zwartje en opgenaaide konijnen

Titi Zaadnoordijk(1960) is beeldend kunstenaar, dichter en performer. Zij is grenzeloos creatief in het uiten van haar ideeŽn, impulsen en impressies. Ze schrijft, treedt op met ĎpoŽzieshowsí en maakt beeldende kunst, alles op dezelfde onbevangen en enthousiaste wijze. Humor en relativeringsvermogen zijn belangrijke elementen in haar figuratieve werk, dat daardoor luchtig is, maar niet oppervlakkig omdat het het resultaat is van scherpe waarneming.
Titi startte haar succesvolle artistieke loopbaan in de stad Utrecht. Sinds 1999 werkt en woont zij buiten, in het Friese dorp Scherpenzeel. Voor een voorproefje van Titiís werk kunt u kijken op haar website www.titi.nl.

De expositie met werk van Titi Zaadnoordijk is te bezichtigen op 16/17 en 23/24 mei 2008 van 13 tot 17u en op afspraak. Het adres is Voetpad 69, 8483JR Scherpenzeel (Fr), tel. 0561-481223.

terug naar agenda geschiedenis